Er det politisk korrekte godhetens tyranni?

Norsk debatt kan med fordel bli mindre nevrotisk i møte med mangfoldet utenfor avisspaltene.

Jeg liker ikke begrepet «PK-fascisme». Det er bare de med et psykotisk forhold til islam som bruker det. Og som skylder alt som går galt på staten, islam, innvandrere, kvinner, samer eller homofile. Vel, nesten. Robert Gustafsson brukte begrepet på Skavlan, hvor han sa at «Sverige lider av PK-fascisme.», fordi ingen lenger tør skrive et avisinnlegg, eller si noe på radio eller TV, uten at det kommer fram at de er med i Green Peace, løper Stockholm-maraton og deltar på Gay Pride-festivalen. Dropper du disse kravene blir du uthengt på sosiale medier inntil du sier «unnskyld», sa Gustafsson.

Og Sanna Sarromaa. Hun skrev 2. november i VG at nordmenn er iført PK-tvangstrøye. Mange skjønner ikke at upassende vitser kan skape samhold.

Hun forteller om en vits som ble fortalt et sted hun jobbet med åtte nasjonaliteter. Noen av dem «kullsvarte». Vitsen var: «Vet du hva som er forskjell på en afrikaner og en bøtte med dritt? Bøtta.» Nordmenn ler ikke av denne (upassende) vitsen. De tør ikke. Tvangstrøya nekter dem. Han som fortalte vitsen var serber. Bare hun selv, en bosnier og en somalier lo. Nordmenn holder seg til småslemme, men likevel politisk korrekte, vitser, gjerne om kvinner og gynekologer.

Her kjenner mange seg igjen. Det er stor forskjell på hva man kan vitse om f.eks. på sosiale medier, der PK-eliten står sterkt, og andre steder. Og det går ikke ubemerket. Det er lite samsvar mellom det vi kan kalle «PK-settinger» og uformelle settinger, hvor også sorte ler av negervitser. De forstår humoren. På samme måte som at vi nordmenn ikke bryr oss at «fiskebolle» er et vanlig uttrykk blant innvandrere om oss.

PK-eliten forstår ikke dette. Eller, kanskje de forstår det, men at det er som Raga Rockers sang, at det er deilig å ha noen å hate. Så når de har mulighet til å «slå noen flate», som teksten går, så klarer de ikke dy seg. Da må hatet frem. Det er bare sånn hakkeordenen går. Men for å avrunde på en gladnote, kan vi jo avslutte med noe Steve Hughes engang sa på Live At the Apollo om politisk korrekthet; «While health and safety has become the oppression of our physical movement so that we can’t do anything without permission from the state, political correctness is the oppression of our intellectual movement so that no one says anything anymore in case somebody else gets offended.».

Det er artigere når Steve Hughes sier det.

(Denne versjonen av «Er det politisk korrekte godhetens tyranni?» sto på trygg i Adresseavisen den 6. november, 2015.)

INSTA - Er det politisk korrekte godhetens tyranni

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s