FrP og videregående opplæring.

Fremskrittspartiet mener visst at den beste måten å motivere unge til å gjøre det godt på skolen er å ta fra dem retten til videregående opplæring. Det er ikke noe annet enn ren og skjær politisk neandertalisme.

Fremskrittspartiets Tord Lien var i starten av september ute og sa at det er «meningsløst å gi elever rett til plass i videregående når de ikke klarer ungdomsskolen». Nå vil han og et eget utdanningsutvalg i Fremskrittspartiets arbeid med et nytt partiprogram tvinge ungdomsskoleelever til å prestere karakteren tre eller bedre i alle fag for å få plass i videregående.

Dersom det er noen i Fremskrittspartiet som fremdeles lurer på hvorfor partiet møter såpass mye motstand blant folk, tall fra en velgerundersøkelse i juli (utført av Respons Analyse) viste at så mye som 53 prosent av det norske folk sier at de ikke, under noen omstendighet, kunne tenke seg å stemme på Fremskrittspartiet, er det bare å følge med.

Partiet svirrer kanskje rundt tjuetallet på meningsmålingene, men har år etter år (dette er ikke den første undersøkelsen som viser slike tall) godt over halve Norge mot seg. Det er en større motstand enn hva f.eks. Rødt har, som scorer 48 prosent. Hvor mye må man gjøre feil for å vekke en større motstand i befolkningen enn hva kommunistene i Rødt klarer?

Til sammenligning er tallene for de øvrige partiene: SV (32 %), AP (14 %), SP (13 %), V (9 %), KrF (15 %) og H (8 %).

Dette er en type forslag på nivå med forslaget nestlederen for Kristiansand FrP, Steinar Bergstøl Andersen, kom med 7. desember i fjor, i forbindelse med tiggerproblematikken i kommunen, hvor han sa at «Istedenfor å kriminalisere tiggerne burde man kriminalisere de som gir penger». En bot på 4.500,- for å gi penger til tiggere syntes Andersen var «tilfredsstillende».

Som spesialist i samfunnsmedisin, Karin De Ridder, ved NTNU, sa på NRK Midt-Nytt den 22. mai i år, så er det velkjent at barn av foreldre med lav sosial status har en større tilbøyelighet / sårbarhet for å ramle ut av skolen. Da sier det seg selv at årsaken til at noen elever gjør det dårligere på skolen enn andre er mer sammensatt enn hva som kan løses med strengere karakterkrav.

Men fra partiet som heller ikke så noen betenkeligheter med å innføre obligatorisk urinprøvetaking for alle 14-åringer i Oppegård kommune, for å «motivere» dem til ikke å begynne med narkotika, selvsagt, så overrasker det ikke veldig at de også tror at den beste måten å motivere norsk ungdom til å gjøre det godt på skolen er å ta fra dem retten til videregående opplæring.

Som man kunne lese i Dagbladet 8. og 30. august i fjor, under titlene «Frp har de dårligste skolekommunene» og «Frp-kommunene bruker minst på skolen», så kunne man lese hvordan kommuner styrt av Fremskrittspartiet er dårligere enn andre kommuner, hva gjelder satsing på skole. Kanskje det hadde vært greit å rydde i sin egen bakgård før man begynte å laste elevene for ikke å oppnå gode nok karakterer?

Selv om jeg er enig i at noe må gjøres med videregående opplæring, som f.eks. at elever som tar yrkesutdanning for å bli snekker, elektriker eller rørlegger skal få slippe en hel masse allmennfag, bare fordi at det finnes enkelte politikere med fikse idéer om sosial mobilitet, og som tenker at dagens unge som velger å ta yrkesutdanning egentlig har lyst til å ta høyere utdanning senere, til tross for at vi har masse god forskningsdata som sier at det ikke er tilfellet, så trenger Norge arbeidskraften, og har ikke råd til å nekte ungdom videregående opplæring.

Fremskrittspartiets forslag om å fjerne retten til videregående opplæring er politisk neandertalisme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s